• Op zondagmiddag 14 oktober 2018 geef ik weer Satsang dit keer in Bergen (NH) in de Berkeley. Meer info zie mijn agenda.
    • Van 4 t/m 11 juni 2019 (!) geef ik een 5 daagse Bewustzijn Retraite op Ibiza, voor meer info zie mijn agenda.

 

Je kunt mijn interview met Patrick Kicken bekijken/beluisteren, hieronder de link, ben benieuwd of je het interessant vindt, het gaat over het bewustzijn, mocht je me een duimpje willen geven en een commentaar, dan helpen deze twee dingen mij weer een stukje verder

https://www.youtube.com/watch?v=ZKTmawK2gXU&t=213s

 

 

ter inspiratie

 

Het geheim van gelukkig zijn…..

 

Alles zit altijd al in ons. Alle antwoorden hebben we al in ons. Alles hebben we al in ons, en dus hebben we het geluk ook al in ons. Ja, ja allemaal leuk en aardig en ergens weten we dat diep van binnen ook wel, maar hoe dan? Waar zit dat dan? Hoe zit dat dan????

 

We kunnen met elkaar allemaal wel 1000 redenen opnoemen waarom we niet gelukkig zijn.

 

Misschien door problemen met een gezinslid of een familielid. Misschien door problemen op je werk. Misschien door problemen met je gezondheid. Het verlies van een dierbare.

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan…..

 

En toch heb je misschien ook wel eens gemerkt dat je midden in al die problemen ook zomaar opeens een moment heel gelukkig kunt zijn????

 

Dat komt omdat het geluk, en het gelukkig zijn er altijd al is.

 

Het zit altijd al onder alle problemen en moeilijkheden waar wij als mens mee te maken hebben. Maar hoe dan? Waar dan?

 

Het liefst verdeel ik 'ons mensen' altijd in twee stukken:

 

·       het Mens-stuk (dit bestaat uit het lichaam, het denken en de emoties/gevoelens)

 

·       het Ziels-stuk (dit kunnen we bv ook wel het bewustzijn noemen, of onze spirit)

 

Simpel gezegd bestaan onze problemen alleen maar in ons Mens-stuk.

 

En het geluk en gelukkig zijn is er altijd in ons Ziels-stuk.

 

Doordat wij als mensen de hele tijd gefocust zijn op ons Mens-stuk, waar alle langspeelplaten ronddraaien van al onze problemen, merken we niet meer dat we eigenlijk het Ziels-stuk/BewustZijn zijn, waarin altijd een enorm gevoel van vrede en geluk is. Een ongelofelijk gevoel van vrede en geluk omdat daarin altijd alles mag zijn zoals het is. Omdat daarin alle problemen geen problemen zijn en eigenlijk ook helemaal niet bestaan. Ze zijn wat we noemen een illusie. En al deze illusies , creëren ons lijden en ons ongelukkig zijn. Want zeg nou zelf, als jij jouw probleem er helemaal zou kunnen laten zijn zoals het is, is het dan nog een probleem? Nee hè. Maar hoe laat je het er dan helemaal zijn zoals het is? Door in het Ziels-stuk/BewustZijn te gaan zitten, daar is alles altijd al zoals het is, en daarom is daar alleen maar rust en kalmte, en stilte, en geluk. Dus dat is het geheim van gelukkig zijn. We zijn het altijd al, we hoeven er alleen maar naar terug. En hoe je er naar terug gaat is ook nog eens veel gemakkelijker dan je denkt. Tijdens Satsang, Stilte Weekend en Stilte Retraites leer je er alles over.

 

Je bent van Harte Welkom bij Satsang!

 

Wat is Bewustzijn?

volgens Wikipedia is Bewustzijn het vermogen om te kunnen ervaren of waarnemen.

Zoals ik het Bewustzijn zou willen omschrijven is het eigenlijk datgene wat we werkelijk zijn!!! We denken als mens dat we het denken zijn, maar niets is minder waar! We zijn zo de hele tijd gefocust op ons denken, maar dat is niet wie en wat we zijn. We Zijn het BewustZijn. Datgene in ons en om ons heen, wat overal altijd al vòòr zit. Het is zich bewust van wat we zien. Het is zich bewust van wat we denken! Het is zich bewust van wat we voelen. Als we dus de hele tijd in dat denken of in dat voelen zelf zitten, zijn we ons niet meer bewust van het bewustzijn wat daar al vòòr zit... terwijl dat hetgeen is wat we werkelijk zijn. Onze Ziel, onze Spirit, ons Hogere Zelf, is hier op aarde vooral omdat het wil leren. Om te kunnen leren, wil het vooral alles ervaren. Alles ervaren wat er te ervaren is. Van alles wat het ervaart, leert onze Ziel, positief of negatief, dat maakt onze Ziel niet uit. Onze Ziel is dus hetgeen zich bewust is van alles wat het ervaart, en daarom noemen we het ook wel ons Bewustzijn.

Tijdens een 1 op 1 sessie of tijdens Satsang of een stilte/bewustzijnsweekend leer ik je er alles over. Dus als je wilt meld je aan voor een afspraak of deelname.

Voordat ik me herinnerd had wie en wat ik werkelijk ben, vond ik het altijd heel fascinerend om te zien en te ervaren dat als dingen niet stroomden, niet echt lekker in een flow zaten, als deuren niet allemaal vanzelf open gingen, dat er altijd maar één ding was wat er tussen stond. Dat er maar één ding was wat de stroom blokkeerde, wat de flow onderbrak, dat er maar één ding was wat alle deuren die net aan het open gaan waren, weer dicht lieten slaan, precies voor mijn neus. Het voelde bijna als een spelletje. Ik merkte, dat ene ding is eigenlijk geen ding, het is maar één iemand, en die ene iemand dat ben je altijd zelf. Als de stroom van het leven blokkeert, dan is het enige wat er tussen staat ‘jij zelf’.

Of om nog preciezer te zijn, je ‘valse zelf’. ‘Vals’ niet in de zin van gemeen, maar ‘vals’ in de zin van niet je ‘ware zelf’. Niet wie en wat je werkelijk bent. En die ‘valse zelf’ dat is onze mind, ons denken, ons ego. Daarin zitten onze eigen blokkerende overtuigingen, remmende overtuigingen, beperkende overtuigingen….. Het is je eigen innerlijke dialoog die zich steeds weer tegen je keert, het denkt dingen zoals: “dat gaat me toch niet lukken”, “ik ben niet goed genoeg”, “er zijn al zo veel mensen die dat geprobeerd hebben”, “ik heb daar niet genoeg tijd, energie, geld voor”, “wie ben ik om dit te mogen doen en zo groots te mogen zijn?”.Deze inwendige dialoog zorgt er voor dat dingen weer moeizaam en zwaarder voelen. Maar het zorgt er vooral voor dat dingen die net lekker begonnen te stromen….stoppen.

Het Universum werkt op een manier waarbij het ons exact geeft wat we geloven, exact geeft waarvan wij overtuigd zijn. Denk je dat het leven geweldig is, dan is het dat ook voor je. Denk je dat het leven moeilijk en zwaar is, dan is dat wat je krijgt. Daardoor weet je eigenlijk al dat het allemaal niet echt is. Niet waar is. Dat het een illusie is. Want als onze gedachten en overtuigingen creëren wat we beleven, dan is het dus elke keer anders. Afhankelijk van wat we denken en waar we overtuigd van zijn. Maar als we het alle kanten op kunnen ‘denken’ hoe kan daar dan de ultieme waarheid in zitten? Het is een illusie die alleen maar gebaseerd is op onze overtuigingen. Geloven we het één dan krijgen we het één, geloven we het ander dan krijgen we het ander. Niets is werkelijk. Het zijn slechts onze overtuigingen over wat werkelijk is, wat ons laat denken dat het werkelijkheid is. Wat vertel jij jezelf de hele dag in je hoofd? En wat nou als je jezelf zou afvragen: “hoe zou ik me voelen als ik niet zo dacht?”

Aan de ene kant zet je misschien heel duidelijk je wensen en intenties in het universum, je maakt het universum heel duidelijk wat je zou willen, en het universum wil niets liever dan daar aan beantwoorden! Maaaaarrr als er aan de andere kant door je eigen beperkende gedachten een paar stille saboteurs op zitten, dan heft het één het ander op en kan het universum niet beantwoorden aan wat je wensen zijn.

Ik gebruik mijn heldere kanalen, in samenwerking met de Spiritwereld, om je tijdens een 1 op 1 sessie te helpen dit duidelijk te krijgen, in een combinatie met 'de helende reis' van Brandon Bays kunnen we er dan samen naar kijken en het oplossen/healen.

Onze mind, ons denken kan alleen maar in dualiteit denken. In positief en negatief, in goed of fout. Het ìs de dualiteit in ons. Het kan niet denken ‘het is zoals het is’. Onmogelijk. Geloof het niet klakkeloos van mij, maar ga het onderzoeken bij jezelf. Dus hoe zou het zijn als je niet meer zou luisteren naar je gedachten, naar je overtuigingen, naar alles wat jij gelooft. Dan is het opeens zoals het is. En kun je gaan meezweven op de wind. En komt er een een enorm gevoel van rust en vrede in je op. En dan komt er een opening...

Als je kunt gaan zien dat al je problemen en alle problemen in de wereld komen door een sterke identificatie met wat we denken en wat we geloven, dan kun je gaan zien dat lijden eigenlijk niet nodig is. De gedachten zijn een illusie en dus het lijden ook.

Wij kunnen uit die illusie te ontwaken. Want de waarheid is dat we niet onze mind zijn.

Doordat ik me hier heel bewust van ben, en dus weet dat mijn gedachten niet waar zijn, dat ze een illusie zijn, kan ik steeds meer mijn ware Zelf gaan Zijn. En kan ik door de illusie heen kijken en boven de illusie uit kijken. En dan voel ik me gelijk weer verbonden met het hele universum, één met AL WAT IS. En zo blijft als vanzelf alles stromen, vanuit een onvoorwaardelijke liefde, en zit ik in de flow, en gaan alle deuren voor me open … en weet ik dat ik volledig ondersteund word als ik ben vanuit mijn ware Zelf.

Volledig ondersteund door het leven zelf, het leven leeft dan als het ware door mij heen, in plaats van dat ik heel erg mijn best doe om het leven zo goed mogelijk te leven.

En als vanzelf bied het leven alles aan; dingen die op mijn pad komen, kansen, openingen, open deuren, dingen die in beweging komen, gaan stromen, overvloed, maar ook lessen, uitdagingen, waarbij ik steeds weer bewust mag Zijn dat het er alleen maar om gaat om te Zijn wie en wat ik werkelijk ben….

Tijdens een 1 op 1 sessie leer ik je hier meer over .....

En ook tijdens Satsang praten we hier verder over door…….Satsang? Wat is Satsang? Satsang is simpel gezegd een Workshop over het BewustZijn. Lees verder over wat Satsang is onder wat is Satsang.

Satsang Entree € 30,-

Klik hier op de agenda voor data waarop ik Satsang, Stilte dagen of Stilte Retraite geef.