Na een interessante zoektocht langs Reiki, Haptonomie, Engelen, Healing, Mediumschap, ‘Integrated Energy Therapy’ (IET) van; Stevan Thayer, ‘Angel Therapy Practicioner’ (ATP) van Doreen Virtue, ‘de Helende reis’ van Brandon Bays, ‘the Work’ van Byron Katie, was ik op een punt gekomen dat ik op een prachtige manier mensen aan het helpen was via healingen, readingen, coaching, 1 op 1 sessies, cursussen, lezingen, etc. Zie www.engelenheling.nl

En opeens was er een leegte….

Het was het allemaal. En toch was het het allemaal ook weer niet. Het was mooi om zoveel inzicht te hebben en zoveel wijsheid, en om mensen daarmee te kunnen helpen, maar het betekende niks als ik het niet zelf kon Zijn. Dit verlangen kwam steeds vaker bij me omhoog, dat ik het zelf wilde ZijnHet licht, de liefde, om het zo te kunnen uitstralen naar een ieder op mijn pad.

Op dat moment werd ik ziek.

Alhoewel ik dat in het begin nog helemaal niet door had, bracht mijn ziekte de ommekeer waar ik zo naar verlangde. Het gaf me alle duwtjes die nodig waren om te gaan zien wie en wat ik werkelijk ben.

Al lange tijd wist ik en begreep ik wat ik allemaal niet was. Dat ik bijvoorbeeld niet mijn mind, niet mijn ego was. Nu stond ik voor die open deur, om te gaan ontdekken en te gaan zien wie en wat ik wèl ben. En wat een openbaring dat was! Wat een ontwaken! Wat een verlichting! En tegelijkertijd ook zo alledaags dat er niks wezenlijks veranderde. Een shift in perceptie. Een andere manier van kijken. En toch is het dat ook weer niet. Woorden kunnen het soms niet precies omvatten, omdat woorden alleen maar kunnen uitdrukken vanuit dualiteit; daarin is iets goed of fout, licht of donker en als dat een tafel is, dan moet dat wel een niet-tafel zijn…. Maar wie en wat we werkelijk Zijn ìs. Punt. ìs.

En toch zijn het de woorden van diverse spiritual teachers die ook mij geleid hebben naar de waarheid ‘wie we werkelijk Zijn’, altijd al geweest zijn, door alle levens heen en altijd zullen Zijn.

Zo kwam ik in Zijn. En vanuit dat Zijn begreep ik steeds beter dat alles begint bij onszelf. Dat het nooit over die ander gaat, dat die ander altijd alleen maar onze spiegel is. Dat we nooit iets bij een ander kunnen veranderen, maar dat we alles kunnen veranderen, door het bij onszelf te veranderen. En als wij zelf veranderen, dan treedt de universele wet van aktie-reactie in werking, en zal die ander opeens toch ook mee-veranderen. Hoe, wanneer, op welke manier of op welk moment, dat is aan hen. Mijn favoriete quote allertijden zegt het zo mooi: 

“Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld.”

Mahatma Gandhi.

Vanuit het Zijn, kom je in een hele andere manier van doen. Niet een manier van doen zoals we gewend zijn vanuit onze mind, wat een onrustige manier van doen is. Vanuit Zijn kom je in een vredige, rustige, gefocuste manier van doen. Omdat het vanzelf gaat, moeiteloos is, en vanuit de Bron komt en zo doende vanuit een diep vertrouwen dat alles is zoals het is. Het is een manifesteren, neerzetten van je diepste dromen,je diepste zieledoelen waarvoor je hier gekomen bent op aarde.

Toen werd het heel duidelijk en helder, dit is wat ik te doen heb, dit is mijn diepste zieledoel, dit is waarom ik hier ben; Mensen helpen herinneren wie en wat ze werkelijk Zijn. Mijn zoektocht was voorbij, en ik voel mij enorm gezegend dat ik dit mag doen! Dat ik mensen mag helpen herinneren wie en wat ze werkelijk Zijn.

Hoe het allemaal vorm zou gaan krijgen wist ik toen nog niet. Maar dat ging razendsnel. Opeens viel het woord ‘Satsang’ in mijn hoofd. Het woord werd magisch voor me. Het dreunde dagenlang door mijn hoofd. En ik kreeg heftige ‘duwtjes’ in mijn rug om Satsang te gaan geven. En ik wist nog niet eens wat het precies betekende! Ha ha. Ik wist alleen dat dit was wat ik mocht gaan doen. Toen iemand mij vroeg maar wat is dat dan Satsang, werd het voor mij tijd dat ik ook eens een definitie ging opzoeken ervoor. Toen ik eenmaal begreep dat Satsang betekende ‘een samenZijn in waarheid, in de waarheid van wie we werkelijk Zijn’ vielen alle puzzelstukjes op z'n plek en wist ik dat het goed was. Niet lang daarna ‘viel’ ook de naam van mijn website ‘naar binnen’….. En zo ontstond www.satsangmetmaria.nl

Inmiddels geef ik naast Satsang ook Bewustzijn Weekenden/dagen en 5 daagse Bewustzijn Retraites.

Je bent van Harte Welkom!

 

In licht en liefde, om zo mensen te helpen herinneren wie ze werkelijk zijn...

Namasté,

Maria

defotoMaria

 Zie mijn agenda